Vlada predložila ukidanje još 63 parafiskalna nameta i taksi

Bez autora
Sep 16 2012

Vlada Republike Srbije usvojila sednici, koja je održana u petak, predloge za izmenu 16 zakona u oblasti pravosuđa, saobraćaja, poljoprivrede, turizma, privatizacije, zaštite životne sredine i energetike, kojima je predviđeno ukidanje 63 parafiskalna nameta i taksi od 1. oktobra.Nove takse koje bi uskoro trebalo da budu ukinute su godišnja naknada za motorna vozila, traktore i priključna vozila, kao i godišnja naknada za ostala vozila na motorni pogon. Ukida se i šumarina- naknada za zaštitu, korišćenje i unapređivanje opštekorisnih funkcija šuma.

Vlada predložila ukidanje 63 parafiskalna nameta i taksiVlada Republike Srbije usvojila sednici, koja je održana u petak, predloge za izmenu 16 zakona u oblasti pravosuđa, saobraćaja, poljoprivrede, turizma, privatizacije, zaštite životne sredine i energetike, kojima je predviđeno ukidanje 63 parafiskalna nameta i taksi od 1. oktobra.

Nove takse koje bi uskoro trebalo da budu ukinute su godišnja naknada za motorna vozila, traktore i priključna vozila, kao i godišnja naknada za ostala vozila na motorni pogon. Ukida se i šumarina- naknada za zaštitu, korišćenje i unapređivanje opštekorisnih funkcija šuma.

Podsećamo, Vlada je već usvojila paket od 12 predloženih zakona kojima je ukinuto 75 naknada. Nakon što se usvoji svih 28 predloženih zakona u Skupštini Srbije, biće ukinuto ukupno138 parafiskalnih nameta.

Spisak novih 63 naknada i taksi koje će biti ukinute početkom oktobra možete pronaći ovde.

Ministarstvo finansija i privrede Srbije je objavilo da će i ubuduće objavljivati sve zakonske novine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik